Overtuigend en onbevangen spreken

Presentatiecoaching

Het is voor veel mensen een behoorlijke opgave: speechen, presenteren, of zelfs het woord voeren in een vergadering. Het resultaat van mijn presentatiecoaching is dat je helder en meer ontspannen kan gaan spreken in het openbaar.

Neem contact op

Gewoon je verhaal vertellen

Vaak wordt gedacht dat het woord richten tot een groep iets heel anders is dan ‘gewoon’ je verhaal vertellen aan een ander. Ten onrechte, in veel opzichten. Je manier van spreken hoeft op een podium of in een grote groep niet wezenlijk te verschillen van die aan de keukentafel. Tijdens de training ga je dit stap voor stap ervaren, om het vervolgens met zelfvertrouwen in de praktijk te kunnen brengen.

Voordracht en inhoud

We besteden daarbij in principe altijd aandacht aan voordracht én inhoud. Je bevlogen optreden kan namelijk zomaar in rook opgaan als je boodschap niet helder en op het publiek afgestemd is. En andersom kan jouw op papier zo weloverwogen, inspirerende verhaal in het water vallen wanneer je het niet ter plekke tot leven weet te brengen. Kortom: onbevangen spreken in het openbaar wordt pas mogelijk wanneer je kan vertrouwen op jezelf én op je boodschap.

Ordenen en onthouden

Waar de balans tussen ‘vanzelfsprekend presenteren’ en ‘schaven aan de inhoud’ tijdens de bijeenkomsten zal liggen, hangt mede af van jouw coachingsvraag en stellen we samen vast. Ik reik je bovendien een makkelijk toepasbare techniek aan om je presentatie te ordenen en te onthouden.

Afspraak?
Pauline Kuijper 06 12034085 pauline@leeuwenhartcc.nl
Volg me op LinkedIn