Klare taal die raakt

Speechschrijven

Er zijn van die gelegenheden waarbij je wilt dat elk woord raak is. Omdat de belangen groot zijn, de materie weerbarstig is of simpelweg omdat je iemand wil laten baden in bewonderende zinnen! Het kan ook zijn dat je gewoon niet beschikt over de tijd of vaardigheid om een goede speech te schrijven. In al die gevallen klim ik graag voor je in de pen.

Neem contact op

De ‘wetten’ van de retorica

Wat maakt een speech goed? Dat kan verschillende redenen hebben, maar de beste speeches gehoorzamen vrijwel allemaal aan de ‘wetten’ van de retorica. Deze leer van het overtuigend spreken en schrijven maakt al eeuwen deel uit van onze westerse cultuur. Sommige retorische technieken gebruik je vast (onbewust) zelf al regelmatig. Wanneer retorica gericht wordt toegepast is het een prachtig en krachtig hulpmiddel, dat ik graag inzet voor jouw goede zaak.

Hoe werkt het in de praktijk?

Optie 1

Ik schrijf na jouw uitgebreide briefing over de gewenste inhoud en het beoogde publiek, een kant-en-klare, ‘sprekende’ tekst die jij je vervolgens eigen maakt (zo je wilt met Leeuwenhart-training). Bij gelegenheid draag je die voor met behulp van een autocue of met de papieren tekst bij de hand. Het spreekt voor zich dat ik bij het schrijven ook rekening houd met jouw persoonlijke stijl.

Optie 2

Ik maak, na jouw uitgebreide briefing, een duidelijk raamwerk van de speech voor je op papier, waarbinnen de afzonderlijke inhoudsonderdelen elkaar als vanzelf opvolgen. Geen volledige tekst, wel een beknopte samenvatting per onderdeel. Bij gelegenheid geef jij je presentatie dan in je eigen woorden, op basis van genoemd raamwerk en enkele presentatiekaartjes met samen bedachte steekwoorden en overgangszinnen (of eventueel een powerpoint).

Dus of je nu ‘uit de losse pols’ maar toch kernachtig je verhaal wilt doen, of wilt uitpakken met een klinkende tekst, ik maak het graag voor je mogelijk!

Afspraak?
Pauline Kuijper 06 12034085 pauline@leeuwenhartcc.nl
Volg me op LinkedIn